Az iskolára készülünk!

Kezdődik az izgalmas tanévkezdés, útra fel!

A tanévkezdés nemcsak a gyerekeket tölti el nagy izgalommal, hanem a szüleiket is, akik sokszor már augusztus elején elindulnak, hogy beszerezzék a legszükségesebb iskolai kellékeket. Ám a sok iskolatáska, tolltartó, füzet és ceruza láttán nem is olyan könnyű kiválasztani a gyerkőcünknek leginkább megfelelőt. Készítettünk egy listát, mire érdemes odafigyelni a válogatás során.

 1. Iskolatáska

A jó minőségű iskolatáska bizony nem olcsó, de ha nem csak egy évre akarjuk megvásárolni, érdemes rá többet áldozni. A boltokban  számos márka kapható, ezért az árakat nézve is nagyon eltérő a kínálat, attól függően, hogy egy szimpla iskolatáskát szeretnénk vagy szettben (tolltartóval, tornazsákkal) vásároljuk meg. A gyerekek bizonyára nem a funkcionalitást nézik, inkább aszerint választanak, melyik tetszik nekik jobban. Ám szülőként fontos odafigyelni arra is, hogy az iskolatáska ergonómiailag és anatómiailag is megfeleljen a követelményeknek. Ezért merevített, ugyanakkor kellően párnázott legyen és lehetőleg több rekeszből álljon, hogy a füzetek, könyvek, tanszerek átláthatóak legyenek és ne gyűrődjenek össze az egész napos használat során.

2.  Tolltartó

Könnyű a dolgunk, ha a tolltartót a táskával együtt, szettben vásároljuk meg, azonban ha másként döntenénk, a henger alakú, az egy- vagy kétemeletes, sőt akár a fémből készült változatot is megtalálhatjuk a kínálatban. A tolltartó kiválasztásánál elsősorban a gyermekünk ízlésének leginkább megfelelőt érdemes választani, azonban az 1-2. osztályos gyerekek számára praktikusabb az egyemeletes, kihajtható tolltartó, aminek a tartalmát rögtön fel tudják mérni és keresgélés nélkül megtalálják azt, amire szükségük van. A felsősöknek már érdemesebb emeletes tolltartót választani, amelyben több eszköz tárolására (pl. filckészlet, körző) van lehetőség.

3. Füzetek

Manapság már nincsenek egységes iskolai füzetcsomagok, így a tanító néni javaslatait érdemes figyelembe venni, miből hány darab szükséges az évkezdéshez. A legtöbb iskolában már csak az átlátszó nylonborítóval kérik becsomagolni a füzeteket és a tankönyveket, amelyekből szintén számos fajta létezik, a bújtatós A4, A5 méretűtől kezdve egészen a méretre szabható, ragasztóval ellátott verzióig.

4. Ceruzák

Általában HB-set (közepes keménységű) vagy B-set (puha) szoktak kérni az alsó tagozatokban, hiszen ezekkel a legkönnyebb írni. A radír mellett a ceruzák is tipikus fogyóeszközök, így érdemes többet beszerezni belőlük. Azonban itt sem mindegy a minőség. Jobb minőségű eszközzel ugyanis az írás is könnyebben elsajátítható. A színes ceruzák, vízfesték, tempera, zsírkréta, korongok/pálcikák, ecsetek szintén a kezdőcsomag részei, amelyek árai márkánként változnak, így érdemes körbenézni a boltok polcain.

5. Tornafelszerelés

A sötétkék vagy fekete színű rövidnadrág, illetve tornadressz, fehér póló, tornacipő, a testnevelésóra alapvető felszereléséhez tartozik, ám itt is érdemes odafigyelni a minőségre! A 100% pamutból készült pólók és nadrágok nemcsak kényelmesek, de az izzadságot is jól felszívják. Akinek pedig fontos, hogy a gyermeke tornaruhája is olyan bőrbarát anyagból készüljön, ami nem érintkezik méreganyaggal, válasszon a biopamutból készült ruhák közül, melyekből nagy választékot kínálnak az üzleteink.

 1. Adidas tornazsák – 1990 Ft – Intersport
 2. ProTouch gyerek teremcipő – 5990 Ft – Intersport
 3. Energetics gyerek sort – 2990 Ft – Intersport
 4. ICO SÜNI színes gyurma 10db-os – Müller
 5. KOH-I-NOOR Postairon piros-kék – Müller
 6. ICO SÜNI színes vízfesték – Müller
 7. ICO SÜNI tempera – Müller
 8. Multicolor ceruza – Müller
 9. Adidas hátizsák – 8990 Ft – Deichmann
 10. Sportzokni 3db-os – 1490 Ft – H&M
 11. ICO SÜNI zsírkréta – Müller
 12. ICO SÜNI fémkörző vegyes színben – Müller

Üzleteink nyitvatartása: ITT