Janicsák Veca: Örülök, ha hívnak és sok a feladatom…

Kislánya születése után a Tv2 Nagy Duett című produkciójában tért vissza a képernyőre, amit partnerével, Simon Kornél színművésszel meg is nyertek. Olvasd el az interjúnkat!

Névjegy:

Janicsák Veca, eredeti nevén Janicsák Veronika, Fonogram-díjas magyar énekesnő 1989-ben született Budapesten. Édesapja Janicsák István, a Z’Zi Labor frontembere, előadóművész. Édesanyja iparművész. Egy nővére és egy fiú féltestvére van. Már gyerekkorában megmutatkozott a zenei tehetsége, számos iskolai énekversenyt megnyert. Középiskolai zenekarával, az Umszki Banddel egy verseny díjaként fellépési lehetőséget nyert, így 15 évesen a Sziget Fesztiválon énekelhetett. A nagyközönség a 2007-es Csillag Születik című műsorban ismerhette meg, ahol az akkor 18 éves énekesnő a középdöntőben esett ki. Ezt követően gyerekkori barátjával, Wagner Emillel megalakították a Pop&Roll zenekart és főként saját szerzeményeiket adták elő, melyekhez Veca írta az angol szövegeket. Több filmzene magyar változatát is elkészítették, és a Nickelodeon csatorna felkérésére Veca több film és sorozat főcímdalát énekelte el. 2010-ben elindult az X-Faktor című produkcióban, ahol a legjobb női énekesként a negyedik helyezést érte el. Az első, X című CD-je májusra platinalemez lett. A 2011 augusztusában megjelent második lemeze két hét alatt első helyezést ért el a Mahasz slágerlistáján. 2012-ben a Transilvanian Music Awards szavazatai alapján ő lett a magyar versenyzők közül Az év legjobb női hangja. Pár nappal később a 4. Glamour-gálán elnyerte az Év énekesnőjének járó díjat. Labirintus című dalát 2012-ben és 2013-ban is jelölték a Fonogram – Az év dala című díjra. 2013-ban dupla teltházas koncertet adott a RaM Colosseumban. 2015 decemberében született meg kislánya, Emma. 2017-ben a Nagy Duett című produkció 5. évadában duettpartnerével, Simon Kornél színművésszel első helyen végeztek.

Ősszel pedig a csatorna Sztárban Sztár című műsorában láthatjuk viszont. Janicsák Vecával beszélgettünk munkáról, anyaságról, boldogságról őszi Passzázs magazinunk címlapinterjújában, amelynek folytatását itt olvashatjátok. A továbbiakban a művésznő elárulja, mi a sikerének a titka, és mire számíthatunk ebben az évben produkcióival kapcsolatosan.

  • Most is dolgozol új lemezen?

– Természetesen, azzal a különbséggel, hogy most ügyesebben kell szervezni a dolgokat, mert nem szeretném, hogy a munka a család rovására menjen. Ezért egyszerre csak egy szakmai feladattal igyekszem foglalkozni.

  • A színpadon komoly, összeszedett vagy, a show műsorokban pedig egy játékosabb énedet is megmutattad. Milyen vagy a magánéletben, a hétköznapokban?

– Ugyanígy, a kettő együtt. Ahogy a szakmai felkéréseket, úgy a mindennapi feladataimat is komolyan veszem, de közben egy kis nevetésre és mókára mindig kapható vagyok.

  • Hiszel abban, hogy a dolgok okkal történnek és pont akkor, amikor kell, hogy történjenek?

– Inkább a karmában hiszek, vagyis abban, hogy ahogyan élsz és viselkedsz másokkal, azt kapod vissza. Ezért ha valaki gonosz velem, vagy rosszat tesz ellenem, soha senkin nem állok bosszút, nem pletykálok, nem is foglalkozom vele, mert tudom, hogy a JóIsten a karmán keresztül üzen, az pedig elkerülhetetlenül lecsap. Abban is nagyon hiszek, hogy ha az ember dolgozik, ha szorgalmas, ha igyekszik mindent megtenni azért, amiről álmodik, akkor a szerencse is egyszerre mellészegődik, és kap olyan lehetőséget, ami közelebb viszi az álmaihoz.

  • Nyitott vagy inkább zárkózott személyiség vagy?

– Alapjáraton inkább befelé forduló vagyok, viszont a szakmámból kifolyólag megtanultam, hogyan legyek nyitottabb. Amikor dolgozom, boldogan barátkozom, és mindenkire nyitott vagyok. Amikor viszont hazaérek, nagyon introvertálttá válok, és csak a családommal foglalkozom. Olyankor azt szeretem, ha békén hagynak, általában a telefonomat is kikapcsolom.

  • Mivel tartod magad ilyen jó formában?

– Korábban Zen Bu Kan Kempóztam, mostanában pedig az időhiány miatt egyszerűen otthon tornázom. Ha mást nem, miután este lefektettem Emmát, még belefogok egy kis erősítésbe. Szintén nagyon jó edzés, hogy szinte napi szinten sétálunk a közeli erdőben, vagy amikor egy délelőttöt én is ki tudok venni, kirándulunk. És én is alkalmazom azokat a jól bevált módszereket, mint a lépcsőzés: ahol tudok, a lift helyett a lépcsőt választom.

  • Mi tölt még fel a kiránduláson kívül?

– A kislányom. A vele töltött idő mindig egy kis oázis. És az utazás. Nagyon szeretek messzire elutazni és távoli helyeket felfedezni, ahová egyébként Emmát is elviszem magammal. Egész kicsi volt még, amikor elmentünk együtt Indonéziába. Mindannyiunk számára fantasztikus, felejthetetlen élmény volt.

  • Miben láthatunk téged az ősszel?

– A Tv2 Sztárban sztár című produkciójában fogok szerepelni, ami újabb kihívásokat jelent. Nagyon kíváncsi vagyok, és nagyon várom, mert a műsor során sok olyan dolgot kipróbálhatok, amit egyébként nem. Nem a bohóckodni szeretnék, hanem minden karaktert a képességeimhez mérten a lehető legjobban megformálni.

  • Az a hír járja rólad, hogy nem minden felkérést fogadsz el. Ezt miért vállaltad?

– Azért, mert itt énekesnőként szerepelhetek. Szakmai kihívás, és én énekesnőként minden olyan feladatot boldogan elvállalok, ahol bizonyosságot adhatok a rátermettségről és nem kell eladnom a lelkem.

Fülöp Monika