Kutya- és macskakölykök érkezése

Kutya- és macskakölykök érkezése

Tudj meg mindent a kölykök táplálásáról cikkünkben és Fressnapf üzletünkben!

Kiskutya vagy kismacska érkezésekor a gazdi feledhetetlen közös pillanatoknak és izgalmas időszaknak nézhet elébe. A közös élet megkezdése előtt azonban az újdonsült állattartóknak számos kérdésre kell választ találniuk.

Aktuális ajánlatunk a 10%-os alapcsomag-kedvezmény, mely az új kedvencek (kutya, macska, kisállat) büszke tulajdonosainak készült. A szórólapos kedvezmény kutya- és macskakölykökön kívül a családba újonnan bekerülő, idősebb kutyák és macskák esetén is igénybe vehető.

A kutyakölyök táplálása

A harmadik hétig a kutyakölykök kizárólag tartalmas anyatejet fogyasztanak, amelyben megtalálható minden fontos tápanyag, vitamin és ásványi anyag. Néha azonban nincs lehetőség a kutyakölykök anyatejjel történő táplálására. A kutyakölyöknek mindenekelőtt energiára, ásványi anyagokra és fehérjére van szüksége. A túl sok eledel (és ezáltal energia) felgyorsítja a növekedést, és később ízületi és csontproblémák jelentkezhetnek. Ezen kívül a jó szándék ellenére sincs szükség vitaminpótlásra és táplálék-kiegészítésre, sőt akár káros is lehet, ha a kölyök egyébként magas minőségű tápot fogyaszt.

A kutyák többsége már négyhónapos korára eléri végleges testsúlya felét, és ezt a növekedési tempót tartja legalább az első életév végéig. A nagyobb testű fajták pedig akár 18–24 hónapos korig növekedhetnek. Ideális esetben a nagy testű fajtákat 18 hónapos korig (a nagyon nagy testűeket akár két évig is) nagy testű fajoknak kínált, speciális kölyökeledellel kell táplálni.

Válogassunk!

A Fressnapf saját márkás, Select Gold termékcsaládjából minden igényt kielégítően választhatjuk ki a tökéletes kutyatápokat.

1. Select Gold Comp Milk-Set kutyatej pótló por, 400 g 2. Select Gold konzerv babydog&mother, 180 g 3. Select Gold Junior csirke-rizs, 400 g 4. Select Gold Sensitive XS junior bárány&lazac, 1 kg 5. Select Gold Complete Mini Junior csirke, 1 kg 6. Select Gold Complete Medium Junior csirke, 1 kg 7. AniOne kutyajáték, medve alakú 8. AniOne kutyajáték, elefánt alakú

A macskakölyök táplálása

Az első hetekben és hónapokban rendkívül fontos a kölyökmacska megfelelő eledellel történő táplálása. Ha az anyaállatnak kevés a teje, vagy a macskakölyök elárvult, akkor a kismacskát speciális macskatápszerrel kell etetni. A macskakölyök életének negyedik és nyolcadik hete között a folyékonyról a szilárd táplálékra történő lassú áttérés megy végbe. A kismacskák elkezdenek érdeklődni anyjuk tálkája iránt, és egy ideig felváltva fogyasztanak anyatejet és szilárd táplálékot, miközben az anya tejtermelése egyre csökken. Nagyjából a hatodik és a tizedik hét között a kismacska teljesen átállítható kölyökeledelre. Az állatnak sok kis adagra van szüksége, a nap során egyenletesen elosztva. Lehetőség szerint eltérő állagú, ízű, alakú és színű táplálékkal kell kínálni, hogy a kismacska később „ehetőként” ismerje fel a különböző fajtájú táplálékokat. A korán megismert változatossággal megelőzhető, hogy a felnőtt állat válogatós legyen.

Válogassunk!

A Fressnapf saját márkás, Select Gold termékcsaládjából minden igényt kielégítően választhatjuk ki a tökéletes cicatápokat.

1. Select Gold Milk-Set cicatej pótló por 300 g 2. Select Gold cica száraz eledel Babycat & Mother 400 g 3. PetBalance Lifestart Junior care Kitten paszta, 100 g 4. Select Gold Babycat & Mother konzerv csirke 200 g 5. Select Gold Kitten konzerv csirke 200 g 6. Select Gold snack kitten csirke&joghurt 75 g 7. Select Gold Kitten Csirke 85 g 8. AniOne cicajáték, pálca tollal

 

Jelen cikk eredeti, nyomtatott formájában a 2019. tavaszi Passzázs magazinunk oldalain olvasható.  Az itt szereplő termékek korlátozottan, a készlet erejéig elérhetőek bevásárlóparkunkban.