Új kedvenc a háznál

Kutya és macskakölykök

Így adj meg mindent, amire újdonsült kiskutyádnak vagy kiscicádnak szüksége lehet.

Amikor új, négylábú családtag költözik az életünkbe, mindig nagyon izgulunk, nehogy elszúrjunk valamit. A Fressnapf segítségével most összeszedtük a legfontosabb dolgokat, amire figyelnünk kell az etetés mellett.

Új kedvenc a háználKutyák

Alvás

A műbőr vagy a műanyag fekhelyek kiválóan alkalmasak kutyakölykök számára, mivel ebben az életkorban még előfordulhatnak balesetek. A párnázott fekhelyek is legyenek moshatók és könnyen ápolhatók. Fontos egy állandó, nyugodt hely. A kutyakölyök így megtanul lazítani, és kevésbé lesz izgatott, ha egyszer egyedül kell otthon maradnia. A kutyakölykök akár 22 óra pihenést igényelhetnek!

Játék és edzés

A közös kalandok növelik a kötődést a kutya és az ember között. Minél izgalmasabb a játék a kutyakölyök számára, annál könnyebb a nevelés is. A fogváltás idején különösen fontos, hogy a kutyakölyköknek legyen alkalmuk megfelelő dolgokat rágni, hogy ne a tiltott tárgyainkat rágják meg, pl. a kedvenc cipőnket. Különösen alkalmas erre a pamutkötél.

Biztonság

A kutya irányítása és vezetése nyakörvvel és hámmal egyaránt lehetséges, de kölyök esetében jobb választás a nyakörv. Amíg a kutya még nem tanult meg laza pórázon közlekedni, jobb a nyakörv, mert így jobban tudjuk irányítani kutyánkat és hamarabb megtanulja jelzéseinket. A nyakörvnek megfelelően kell illeszkednie, különben a kutya nem érzi a jelzéseinket. A legjobb, ha a kutyakölyök a hám viselését akkor tanulja meg, ha már a pórázon engedelmesen tud közlekedni.

Utazás

A szállítóboxelőnyei: biztos menedékhely, megszokott környezet a nyaraláson is, a kutya megtanul nyugodtan viselkedni, szobatisztaságra szoktatás, több kutya szétválasztása etetéskor, stb.

Ízelítő a Fressnapf kínálatából:

1. MORE kutyafekhely, Royal 2. Krefeld Coll rágókötél 3. Classic Puppy hám, kék 4. Krefeld szállítóbox, Basic

Új kedvenc a háználMacskák

Alvás, biztonság és utazás

Macskaszállítás – lehetőleg stressz nélkül, szállítódobozban. A szállítóbox otthon szokásos berendezési tárgyként használható. Így az állatban a doboz látványa nem kelt kellemetlen érzést, sőt biztonságos kuckóként használhatja. Szállításkor ajánlott a macska mellé egy megszokott tárgyat, pl. puha takarót vagy párnát helyezni.

Játék és edzés

A cicák játék iránti igényei tekintetében 4 kategóriát különböztetünk meg:

  1. A közös játék összeköt! A horogra akasztott csali elkapása és a közösen megünnepelhető vadászsikerek növelik az ember és az állat közötti kötődést.
  2. A vadászat és a felfedezés fokozza a bátorságot! A zizegős alagút felfedezése például finomítja az érzékelést és önbizalmat ad.
  3. A foglalkoztatás és trenírozás növeli az intelligenciát, az intelligenciát megmozgató játékok elgondolkodtatják a macskát.
  4. A stimulálás és a jutalmazás aktiválja a szellemet és a testet! A táplálékért meg kell dolgozni, ezáltal izgalmas zsákmánnyá válik.

Kaparók avagy karomélesítés

Macskakölyköknél kezdetben egyszerűbb karomélesítő is használható, mivel az első életévben erőteljes „játéknak” lesz kitéve. A macskák felmászhatnak rá az ellenség elől menekülve. A macskakölyöknek először meg
kell tanulnia lemászni, ezért a mászófa legyen alacsony, nehogy a cica megsérüljön, ha leesne. Legalább egy karomélesítő törzs legyen olyan hosszú, hogy a macska élesítés közben teljesen kinyújtózhasson. A kartonból készült és táblás karomélesítők elterelik a figyelmet a bútorzatról az erre alkalmasabb tárgyakra.

Ízelítő a Fressnapf kínálatából:

1. Krefeld cicaszállító box 2. Krefeld cicajáték, szőrmeegér 3. Krefeld cicajáték 4. Krefeld cica kaparófa

 


Jelen cikk eredeti, nyomtatott formájában a 2019. őszi Passzázs magazinunk oldalain olvasható.  Az itt szereplő termékek korlátozottan, a készlet erejéig elérhetőek bevásárlóparkunkban.