Milyen csalira harapnak a halak?

Milyen csalira harapnak a halak?

Horgászat, határok nélkül!

Tom Mann több mint hatvan éve alapította mára világ-hírű műcsalikészítő gyárát. A pergetőhorgászok szerte a világban eredményesen használják az indiánfejes logójáról is jól ismert termékeket. A fogósságát eleinte a nagyobb testű halaknál tudjuk kamatoztatni, a nagyobb méretű plasztikokat, az izgalmas formákat ellenállhatatlan műcsaliként kínálhatjuk fel.

A Mann’s eredményességének okai, elsőként nem a méretek és formák, inkább az alapanyaga és az abból fakadó mozgékonyság ami meghozza a várt eredményt.
Egy jó plasztik műcsalit konstruálnak, hogy az megtévesztő úszással becsapja, azaz kapásra ingerelje a ragadozóhalat. A jó alapanyagból fakad a gumi gyakran emlegetett lágysága, ebből pedig az optimális mozgáskészsége. Elég csak egyet kézbe venni, megtapintani, és érezzük, a Mann’s gyártói ebben nagyszerűt alkottak. Ám a könnyed, kishalas, vagy inkább „táplálékszerű” mozgáshoz kell a jól tervezett forma is. Fontos egy olyan farokkiképzés, amelytől vezetésünkre beindul és megtévesztően mozogni „veretni” kezd a műhalunk. Ezt bizony nagyon tudják ezek a tengerentúli gumik. A kishalas formák már a lassú vezetésnél is életre kelnek. Tisztább és mélyebb vizekben megfigyelhető, hogy szabad esésben, lefelé süllyedésben is beindul a farkuk mozgása. A Mann’s fogós tviszterei a könnyed kishalas úszást, a figyelemfelkeltő mozgást még tovább fokozzák.

1. A Wizard Big Eye Twister horog a twisterek felkínálásának az egyik fegyvere.

2. A Mann’s gumikra jellemző lágy anyagnak és a farok keltette nagyobb ellenállásnak köszönhetően intenzív, csalogató mozgást végez.

3. Érdemes egy szempillantást vetni az ólomfej szárára. A minőségi kialakítás nem csak a plasztikok jó tartását szolgálják, de arról is gondoskodnak, hogy azok idővel bekövetkező száradásuk, anyagszerkezetük megváltozásakor ne repedjenek meg és váljanak használhatatlanná.

4. A hagyományos Mann’s shad gumihaltest lapított farokkal végződik. Formára kishal, mozgásra pedig a twisterek intenzív rezgéseit közvetíti a ragadozóknak.

Jó hír!

Az MCF területén található PecaPlázában mindezt beszerezheted, ezen kívül még tanácsot is
kapsz a sikeres horgászathoz!

 

Ízelítő a PecaPláza kínálatából

1. horog ólommal, 200 Ft 2. Wizard Big Eye Twister, 495 Ft 3. Mann’s shad gumihal, 790 Ft 4. Mann’s gumihalak, 790 Ft

 


Jelen cikk eredeti, nyomtatott formájában a 2019. őszi Passzázs magazinunk oldalain olvasható.  Az itt szereplő termékek korlátozottan, a készlet erejéig elérhetőek bevásárlóparkunkban.