10 ÉVES A MARKET CENTRAL!

És ebben a 10 évben rengeteg siker, eredmény, fejlődés és öröm, amire büszkék vagyunk. 

Az AIG/Lincoln védjeggyel védett Market Central kereskedelmi koncepciója szerinti tervezett első kereskedelmi park Rómában épült meg, másodikként nyitott meg 2007. október 11-én a Market Central Ferihegy. A park 100%-os bérbeadottsággal, 44 ezer m2-en adott helyet 46 üzletnek, ahol összesen mintegy 1500 fő dolgozik. A cég a 10 milliárdos beruházásból 1 milliárd forintot közútfejlesztésre fordított. 2010 óta van forgalomszámlálónk. Az elmúlt 7 évben mintegy 35 millió vásárló járt nálunk, azaz évente átlagosan 5 millióan látogatnak el hozzánk.

Az elsők és a LEG-ek:

• 10 éve, a Müller első magyarországi üzletnyitásai között volt a vecsési áruház is

• Az Intersport Market Central üzlete a második az országban.

• A Praktiker vecsési áruháza a Jövő Áruházaként számos újítást tartalmazott.

• Nálunk nyitotta meg elsőként a legnagyobb alapterületű cipőboltját a CCC lengyel lánc.

• Érdekességként emelnénk ki, hogy a Market Central Fő terén található az ország legnagyobb egyedi árnyékoló ernyője, amely hangulatossá teszi a csobogó szökőkút melletti virágos parkban üldögélve a könnyű nyári ebéd elfogyasztását.  A kifordított esernyőhöz hasonlító építmény 7 méter magas, és 145 négyzetméter területet fed le.

• A gyógyszertár üzletvezetője nyitás óta nem változott.

• Müller üzletünk vezetője a nyitás óta Müller dolgozó és már több mint 7 éve vezeti a vecsési üzletet.

• A mi Tesco áruházunk az elsők között volt, ahol bevezették az automata kasszákat, ahol a vásárlók saját maguknak szkennelhetik be a termékeket. 3 éve az áruház divat osztálya óriási átalakuláson esett át, teljesen átépítették a területet és kibővítették a kínálatot.

 

A díjazottak:

• 2015-ben az Év Vidéki Könyváruházának a Market Centralon található Líra könyvesboltot választották.

• Az Élelmiszer c. szaklap által indított Év üzlete címet 2015-ben a Market Central Ferihegyen található dm kapta meg drogéria kategóriában.

 

Jubilálók:

• Az immár 5 éve megjelenő Passzázs Magazin divat oldalain összesen 207 helyi modell mutathatta be a Market Central üzleteinek szezonális ruha kínálatát, összesen 14 környékbeli, hangulatos helyszínen fotózva, köztök a monori Pincefaluban, Pécelen a Ráday-kastélyban, a Gyömrői Tófürdőben, a péteri lovardában, a XVII.ker-i Podmaniczky-kastélyban, a XVIII.ker-i Zilla kávéházban, a vecsési Bálint Ágnes Művelődési háznál, a vecsési Bálint Ágnes Emlékháznál, Monoron a belvárosban, a vecsési Grassalkovich Antal Iskolánál, a XVIII.ker-i Új Tündérkert  Étteremben, a vecsési Stáció Hotelben, a monori Kossuth Lajos Általános Iskolánál, Vasadon a Nádas Pihenőparkban, Monoron a Nyerges Hotel Termálban, és a vecsési  Quadrum irodaházban.

• Büszkék vagyunk rá, hogy a legismertebb sztárok örömmel vállalták el a Passzázs Magazin címlapsztári szerepét, mint pl. Pataki Zita, Pokorny Lia, Vadon Jani, Schell Judit, Novodomszky Éva, Tompos Kátya, Szulák Andrea, Al Ghaoui Hesna, Tatár Csilla, Szandi, Rátonyi Krisztina, Varga Edit, Dióssy Klári, Somogyi Dia, Polyák Lilla, Csisztu Zsuzsa, Várkonyi Andrea és Varga Iza.

• A ruhák összeválogatásában nem volt nehéz dolgunk, hiszen a nyitás óta megtalálhatják a C&A, a Charles Vögele, a Deichmann és a Playersroom (most már Sportfactory) divatáruit, és 2012 óta a H&M-t és a CCC-t is a Market Centralon.

• A fent említetteken túl a 10 éves jubilálók között van a Fressnapf, a Szent Ferenc Gyógyszertár, a Vision Express, és az OTP is.

A legjobb szolgáltatók:

• Közel 2 éves előkészítés után 2013 őszén nyitott meg az országos hatáskörű Kormányablak a Központban, amely azóta az egyik legforgalmasabb hivatal lett az országban.

• A belváros legfelkapottabb nemzetközi éttermi kínálata is megtalálható nálunk a nyitás óta: a Burger King, KFC, a Coffeeshop Company kávézója, az IsztamBuli török étterem, és Sherry kínai étterme.

• A gyerekes családokról sem feledkeztünk meg, van modern játszóterünk, kültéri fitness gépeink, és az Intersport jóvoltából nyáron trambulinon is ugrálhatnak a gyerekek.

A később csatlakozók:

• 2011 és 2012 a tisztulás évei voltak. A válság során el kellett búcsúznunk néhány kedvelt üzlettől. A horvát Magma áruház nem bizonyult sikeresnek Magyarországon, a Retz Bútor, és a Leonardo cipő hálózat megszűnt, az Office Depot a fővárosra koncentrálta üzleteit, és az Euronics üzletünk is áldozatul esett a hálózaton belüli átszervezésnek.

• Ezen távozó bérlők csináltak helyet számos új és kedvelt kereskedőnek, így nyithatott üzletet a H&M, CCC, JYSK, HÁDA, dm, Peca Pláza, Eurofamily, és a Pepco.

 

Születésnapi nyereményjáték:

Büszkék vagyunk az elmúlt 10 évre. Ezt a csodálatos kerek évfordulót Veletek együtt ünnepeltük a 10 éves a Market Central című Facebook nyereményjátékunkkal. A 2017. október 15-ig tartott játékunkban gigantikus nyereményeső várt rátok, hiszen több mint fél millió forint összértékű nyeremény talált gazdára a végén: a főnyeremény egy 300.000 Ft értékű Market Central vásárlási utalvány, a 2. díj egy 200.000 Ft értékű Market Central utalvány és 3. díj egy 40.000 Ft értékű Tesco utalvány volt. A születésnapi kvízjátékunkban több ezren vettetek részt. A szerencsés nyertesek névsorát ide kattintva megtaláljátok.