Bokor Spin JF pergető orsó a PecaPlázában!

Bokor Spin JF pergető orsó a PecaPlázában!

Kétféle méretben, már 10.990 Ft-tól.

Bokor Károly ragadozóhalas specialista nevével fémjelzett, a közkedvelt “Bokor” pergető szériának legújabb tagja, ez a kiváló pergető orsó.

Könnyed grafit házban kapott helyet a kiváló futásteljesítményt garantáló 8+1 csapágy. Alumínium dobja és a többi külső része is arany betéteket kapott, a matt fekete színnel együtt rendkívül esztétikus összképet eredményezve. A kellően erős fém hajtókar végén ergonómikus kialakítású fogantyú került, mely a többórás pergetések után se hat kényelmetlenül. A bal és jobbkezes alkalmazást is támogatja a hajtókar.

A orsó áttétele 5.4:1 és jelenleg 2 méretben elérhető. A 2000-es méret a light módszer kedvelőinek lehet a kedvenc eszköze, míg a 4000-es mérettel akár a kisebb harcsákat is üldözőbe lehet venni. A visszaforgásgátló bekapcsolt állapotban azonnal fog, egy mozzanás sem érzékelhető általa. A pergető orsókon tapasztalható erősített felkapókar itt is jellemző, mely támogatja az eszköz masszivitását. Ergonómikus kialakítása és rendkívül könnyed futása mellett, kiváló, finoman állítható fékrendszere nem fogja használóikat cserbenhagyni a pergető horgászatok alkalmával. Ajánlott termék a szériában kapható Bokor pergető horgászbotok mellé, tapasztalattól függetlenül. Az orsóhoz alumínium pótdob is tartozék, így lehetőséget adva egy más méretű fonott vagy monofil zsinór cseréjéhez.

Az orsókon egyre gyakrabban találkozhatunk fém dobbal. A könnyített, külső fizikai hatásokkal és a korrózióval szemben ellenálló, klasszikus fazonú dob használata elegáns megjelenést kölcsönöz az orsónak. Az orsóhoz kiegészítőként egy darab minőségi fém pótdob is tartozik.

Az orsóra tökéletes működésű letapadás mentes első fék került. Nagy előnye, hogy használatával elkerülhetjük a fárasztott hal hirtelen kirohanásaiból adódó halvesztést. Az orsó fékjét érdemes már a horgászat előtt oly módon beállítani, hogy összhangban legyen a szerelék többi elemével. Az orsó dobján található fékerő állító csavar használatával a fárasztás menete gyorsan és hatékonyan kontrolálható.

Pergetés a Bokor Pro Spin JF orsóval

Élménybeszámoló

A nyár végére kézbe kaphattam az új pergető orsómat. Így már egy kis idő távlatából, a folyamatos használat utáni tapasztalatokról és a halas eredményekről is beszámolhatok. Az elején, kezdeném, megszületett tehát a család Pro Spin JF. 4000 – es, és a 2000 –es méretű pergető orsója. A termékcsaládra jellemző, szokásos színekbe, a fekete és az aranysárga harmóniájába lett ez a darab is öltöztetve.

Bokor Spin JF pergető orsó a PecaPlázában!

Az újdonság az ugyan ilyen színkombinációjú Bokor Spin pergető botokhoz igazán jól illik. Az orsó papír doboza egy szintén fém, alumínium tartalékdobot is rejt, így akár kétféle vastagságú és teljesítőképességű zsinórral használhatjuk.

Bokor Spin JF pergető orsó a PecaPlázában!

Ezek a dobcserék szükségesek lehetnek egy horgászaton belül is. Nálam gyakorlat, hogy folyóvízen, napközben, egy vékonyabb, többnyire tízes zsinórt használok. A balinfogások ezt általában meg is hálálják. Alkonyatkor pedig jön a kissé erősebb, leginkább tizennégyes vastagságú fonott zsinór, tehát nagyon jó a tartalékdob lehetősége. A sötétben kissé bátrabbak a halak, de a harcsaveszély is gyakran benne van a pakliban. Most elsősorban nem technikailag, műszakilag szeretném ismertetni az új orsót, hanem inkább a használat során szerzett tapasztalatokat összegezném.

Bokor Spin JF pergető orsó a PecaPlázában!Amint rápillantunk a Pro Spin JF. széria darabjaira, rögtön látható, hogy stabil, erős, időálló termékkel találkozunk. Amikor használni kezdjük, a könnyed futás mellett is jól érzékelhetőek a hosszú élettartamot mutató tulajdonságok. Az orsó erős grafit háza harmonikus a dobbal. Szép zsinór felrakás, optimális áttétel, magabiztos, erős felkapókar, azonnal ható visszaforgás gátló, és a letapadás mentesen, megbízhatóan működő fék a jellemzői az orsónak.

Bokor Spin JF pergető orsó a PecaPlázában!Az első féket a legtöbb pergető horgász kedveli, az orsó fékcsillaga kézre áll, ha szükséges, akár az éles helyzetekben is könnyedén kezelhető. A hajtókar behajtható, és ha kell, jobb oldalról is működtethető. Az új műszerrel az első portyáimon plasztikos pergetéssel, de az estéken természetesen a wobblerezéssel is kezdtem.

Bokor Spin JF pergető orsó a PecaPlázában!Egészen rövid használat után olyan érzésem támadt, mintha már régóta használnám a Pro Spin JF. orsót. A 4000-es, univerzálisnak mondható mérettel azonnal összebarátkoztam. Könnyedén is messzire dobtam vele, finom, ellenállás nélküli futása, igazán komfortossá tette a kezelését. A legelső, egy-két kilós süllők fogásakor magabiztosan járult a sikerhez.

Bokor Spin JF pergető orsó a PecaPlázában!A fék csak néhány halnál kellett, hogy adagoljon egy kis zsinórt, ám akkor szépen muzsikált. A legfontosabb, hogy a váratlan megugrásoknál, vagy a bevágás utáni pillanatokban is megbízható volt. Az egy-két hónap során ilyen irányú tapasztalatokat is szerezhettem. Sikerült fognom nagyobb süllőt is. Az orsó és a felszerelés ekkor is magabiztosan dolgozott.

A pergető összeállításunk alkotó elemei a technikai fejlődésnek is köszönhetően egyre többet teljesítenek. Amikor a kisméretű, 2000-es orsómat kézbe fogtam, majd felzsinóroztam, az volt a gondolatom, hogy egészen komoly méretű ragadozó hallal szemben is esélyes lehetnék. A dobra a tízes fonott, Bokor Spin Full Contact került.

Bokor Spin JF pergető orsó a PecaPlázában!

Bokor Spin JF pergető orsó a PecaPlázában!

Egy finom, kősüllős, plasztikos pergetéssel nyitottam. A legjobb az volt, hogy az orsó méretezése miatt is, tényleg nagyon könnyeddé vált a szerelés. Az első alkalmakkor is sikerült a halfogás, és néhány esetben nemes süllők is rástartoltak a gumira. Az erősebb pergető botommal is igazán jól, harmonikusan együtt dolgozott a kis 2000-es is. Szinte a karomba ütöttek a nagyobb kövesek kapásai. Később, a tesztelés alatt álló monofil zsinórommal is jót pergettem, kisebb harcsákat is sikerült a plasztikkal fognom.

Te is kipróbálnád?

Ellenőrizd nyitvatartásunkat a Market Centralon, és nézz be hozzánk még ma!